
Леки мъфини с лимец и тиква
ПРОДУКТИ:
1 яйце
50 г кисело мляко
60 мл зехтин
110 г брашно от еднозърнест лимец
70 г кафява захар
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
½ ч.л. канела
130 г пюре от тиква (сварена на пара)
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцето се разбива заедно със захрта. Прибавете охладеното пюре от тиква. След това добавете млякото и зехтина.
Брашното се смесва заедно с бакпулвера, содата, солта и канелата.
Яйчената смес се прибавя към брашнената, като се разбърква, докато се смесят съставките.
Сместа се разпределя в предварително подготвени форми.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 18-20 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа. Охлаждат се върху решетка, след като са извадени от формите за печене.
« назад