х Леки мъфини с лимец и тиква | ecosem.bg

Леки мъфини с лимец и тиква

Леки мъфини с лимец и тиква

ПРОДУКТИ:

1 яйце

50 г кисело мляко

60 мл зехтин

110 г брашно от еднозърнест лимец

70 г кафява захар

½ ч.л. бакпулвер

½ ч.л. сода бикарбонат

щипка сол

½ ч.л. канела

130 г пюре от тиква (сварена на пара)

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцето се разбива заедно със захрта. Прибавете охладеното пюре от тиква. След това добавете млякото и зехтина.

Брашното се смесва  заедно с бакпулвера, содата, солта и канелата.

Яйчената смес се прибавя към брашнената, като се разбърква, докато се смесят съставките.

Сместа се разпределя в предварително подготвени форми.

Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 18-20 минути или докато пробна клечка излиза суха от сместа. Охлаждат се върху решетка, след като са извадени от формите за печене. 

« назад