Пълнозърнести мъфини с ябълки
Продукти:
- 150 г пълнозърнесто пшенично брашно
- 1 ½ ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. мляна канела
- 40 г кафява захар
- 1 голяма ябълка, обелена и нарязана на дребни парчета
- 150 мл прясно мляко
- 1 яйце
- 4 с.л. зехтин
- Орехови ядки
Приготвяне:
В купа се пресява пълнозърнестото брашно, добавят се бакпулверът и канелата.
Добавят се захарта и ябълките и всичко се разбърква.
В друга купа се разбиват до еднородна смес яйцето, млякото и зехтинът.
Млечната смес се изсипва при брашното и се разбърква добре.
Готовата смес се изсипва във формата за мъфини. Отгоре върху всеки мъфин пожелание могат да се наредят орехови ядки.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути.
Охлаждат се 5 минути в тава, след което се прехвърлят върху метална скара до пълно охлаждане.