
Кекс с бяло брашно и стафиди
ПРОДУКТИ:
3 ч.ч. бяло пшенично брашно
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 к.ч. зехтин
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
150 г стафиди
2 с.л. пудра захар
ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително накиснете за 10 минути стафидите в гореща вода, след което ги отцедете.
През това време разбийте до побеляване яйцата и захарта. Добавете зехтина, брашното, млякото, ванилията и бакпулвера. Сместа се разбива много добре. Накрая към нея се добавят стафидите и отново се разбърква.
Намажете формата за кекс със зехтин и поръсете с брашно. Изсипете тестото вътре.
Кексът се пече при 180 градуса за 45 минути.
По желание се поръсва с пудра захар.
« назад