х Маслени бисквитки с какао | ecosem.bg

Маслени бисквитки с какао

Маслени бисквитки с какаоМаслени бисквитки с какаоМаслени бисквитки с какаоМаслени бисквитки с какао

ПРОДУКТИ:

175 г бяло пшенично брашно

75 г какао

125 г меко краве масло

125 г пудра захар

1 яйце

есенция ванилия

 

ПРИГОТВЯНЕ:

1.     Добре размекнатото масло се разбива с пудрата захар.

2.     Прибавят се яйцето и ванилията.

3.     Смесете в купа брашното и какаото.

4.     Накрая се прибавя брашното и бързо се замесва гладко маслено тесто.

5.     Разделяте го на 2 и всяка половинка увивате в домакинско прозрачно фолио, като леко притискате, за да сплескате тестото (после ще го обработите по-лесно.)

6.     Оставя се в хладилник да стегне 30 мин. Може да се омеси вечерта, за да стегне още по-добре. Изваждате на другия ден и печете.

7.     Тестото се разточва върху хартия за печене с дебелина около 5 мм (ако има нужда набрашнете леко, но не много, за да не станат твърди). Изрежете желаните формички.

8.     Така изрязаните бисквитки се подреждат в тава и се замразяват, за да запазят формата си. Това се прави, защото ако е много меко тестото и се сложи във фурната може да се разтекат от топлината и да не запазят формата си. Ако правите по-прости форми, като кръгли, овални и т.н. ,  няма такъв риск от обезформяне и може да ги сложте директно за печене.

9.     Изпичат се на 180 градуса (160 градуса с вентилатор) за около 10-15 мин. Ако ги печете по-дълго може да са по-твърди.

 

Ако какаото Ви се струва много, може да го направите с по-малко. Вместо него сложете съответното количество брашно. Общо двете сухи съставки трябва да бъдат 250 г.

Тестото може да се съхранява в камерата на хладилника поне 3 седмици. Вадите от предната вечер. Оставяте в хладилника и на другия ден може да си приготвите бисквитки.

« назад