Ароматни ръжени бисквитки
ПРОДУКТИ:
- 350 г пълнозърнесто ръжено брашно
- 1 яйце
- 150 г краве маслo (със стайна температура)
- 230 г боров мед
- 80 г орехи
- 50 г стафиди
- 50 мл бренди
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 1 ванилия
- кората от 1 лимон
ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото и боровият мед се разбиват добре с миксер.
След това прибавете яйцето, брашното, настърганите (смлени) орехи и настърганата лимонова кора, бакпулвера, ванилията и накиснатите в брендито и отцедени стафиди.
Разбърква се до хомогенна смес и от нея се оформят топчета.
Подреждат се в тава, на дъното на която има силиконов килим или пергаментова хартия. Притискат се леко с лъжица за намачкване на картофи, така че да станат с релефна повърхност.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.
След това се оставят да се охладят и се поднасят.
Още по-вкусни са на следващия ден.
« назад