х Ароматни ръжени бисквитки | ecosem.bg

Ароматни ръжени бисквитки

Ароматни ръжени бисквиткиАроматни ръжени бисквиткиАроматни ръжени бисквиткиАроматни ръжени бисквитки

ПРОДУКТИ:

  • 350 г пълнозърнесто ръжено брашно
  • 1 яйце
  • 150 г краве маслo (със стайна температура)
  • 230 г боров мед
  • 80 г орехи
  • 50 г стафиди
  • 50 мл бренди
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ванилия
  • кората от 1 лимон

ПРИГОТВЯНЕ:

Маслото и боровият мед се разбиват добре с миксер.

След това прибавете яйцето, брашното, настърганите (смлени) орехи и настърганата лимонова кора, бакпулвера, ванилията и накиснатите в брендито и отцедени стафиди.

Разбърква се до хомогенна смес и от нея се оформят топчета.

Подреждат се в тава, на дъното на която има силиконов килим или пергаментова хартия. Притискат се леко с лъжица за намачкване на картофи, така че да станат с релефна повърхност.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.
След това се оставят да се охладят и се поднасят.

Още по-вкусни са на следващия ден.

« назад