х Ръжен хляб с квас | ecosem.bg

Ръжен хляб с квас

Ръжен хляб с квас

ПРОДУКТИ:

423 г натурално ръжено пълнозърнесто брашно

389 г вода

437 г квас 

14 г сол

ПРИГОТВЯНЕ:

Няма значение в какъв ред ще смесите продуктите.

Първите 3 мин се меси бавно, като винаги се следва 1 посока на движение.

След това се меси 1-2 минути бързо, като след 4-тата минута добавете малко количество мазнина, за да не Ви залепва тестото.

След омесване се оставя да втаса на стайна температура за около 90 минути.

Намазнете формата, в която ще печете.

Намокрете ръце.

Изсипете тестото във формата, отново намокрете ръце и го притиснете, за да го оформите.

Напръскайте отгоре с вода, за поръсите със семена, ако желаете.

Ако формата Ви е малка, може да разделите тестото на две части.

Оставете го да втаса още 90 минути на стайна температура.

Печене – общо 1ч.10мин.

250 градуса – 15 мин.

230 градуса – 40 мин.

210 градуса – 15 мин.

В домашни условия може да печете около 1 час.

 

« назад