х Крекери с квас | ecosem.bg

Крекери с квас

Крекери с квас

ПРОДУКТИ:

113 г натурално пълнозърнесто брашно

½ ч.л. морска сол

248 г гладен („за изхвърляне“) квас

57 г безсолно масло на стайна температура

2 с.л. изсушени билки

По желание масло за намазване

Морска сол за поръсване отгоре

Доматен сос по желание

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете брашното, солта, кваса, маслото, сухите подправки, за да приготвите меко тесто. Не трябва да е лепкаво.

Разделете тестото на две и оформете всяка част в малка правоъгълна плоча. Увийте ги в домакинско свежо фольои ги оставете в хладилника за 30 мин. до няколко часа , докато тестото тане твърдо.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Набрашнете леко хартия за печене, точилката си и горната част на тестото.

Започнете първо с едната част от тестото. Разточете тестото до около 1,5 см дебелина.

Не се притеснявайте, че ръбовете на тестото са неравни. Просто се опитайте да го изравните възможно най-добре.

Така разточеното тесто намажете с масло или зехтин, след което поръсете по желание с морска сол или подправки.

Нарежете тетсото. С нож за пица ще бъде най-добре, а може да използвате и форми, с коит оразполагате.

Боцнете с вилица всяко парче.

Печете за около 20 мин., докато ръбовете на крекерите започнат да стават леко кафеникави до златисто.

Когато покафенеят напълно ги извадете и ги оставете да се охладят върху решетка.

Могат да се съхраняват на стайна температура до 1 седмица. Замразете ги, ако искате да ги използвате по-дълго.

 

« назад