Крекери с квас
ПРОДУКТИ:
113 г натурално пълнозърнесто брашно
½ ч.л. морска сол
248 г гладен („за изхвърляне“) квас
57 г безсолно масло на стайна температура
2 с.л. изсушени билки
По желание масло за намазване
Морска сол за поръсване отгоре
Доматен сос по желание
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете брашното, солта, кваса, маслото, сухите подправки, за да приготвите меко тесто. Не трябва да е лепкаво.
Разделете тестото на две и оформете всяка част в малка правоъгълна плоча. Увийте ги в домакинско свежо фольои ги оставете в хладилника за 30 мин. до няколко часа , докато тестото тане твърдо.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Набрашнете леко хартия за печене, точилката си и горната част на тестото.
Започнете първо с едната част от тестото. Разточете тестото до около 1,5 см дебелина.
Не се притеснявайте, че ръбовете на тестото са неравни. Просто се опитайте да го изравните възможно най-добре.
Така разточеното тесто намажете с масло или зехтин, след което поръсете по желание с морска сол или подправки.
Нарежете тетсото. С нож за пица ще бъде най-добре, а може да използвате и форми, с коит оразполагате.
Боцнете с вилица всяко парче.
Печете за около 20 мин., докато ръбовете на крекерите започнат да стават леко кафеникави до златисто.
Когато покафенеят напълно ги извадете и ги оставете да се охладят върху решетка.
Могат да се съхраняват на стайна температура до 1 седмица. Замразете ги, ако искате да ги използвате по-дълго.
« назад