Бисквитки с брашно от елда
ПРОДУКТИ:
150 гр брашно от елда
125 г краве масло
150 г захар
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
100 г едро смлени орехови ядки ( по желание)
ПРИГОТВЯНЕ:
Размекнатото краве масло се разбива със захарта на пяна. Добавя се яйцето и се продължава с разбиването до получаването на гладък крем. Постепенно се добавят пресятото с бакпулвера брашно и ореховите ядки. Добавят се и 2 с. л. вода и се разбива до хомогенна смес.
Сложете хартия за печене в тавата. С лъжица се слагат купчинки от сместа.
Хубаво е да оставите бисквитите в хладилника за поне 20 мин. в хладилника, за да запазят формата си.
Пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.
« назад