0 Екосем България разшири портфолиото си до 16 вида брашна и трици | ecosem.bg

Екосем България разшири портфолиото си до 16 вида брашна и трици

Екосем България разшири портфолиото си до 16 вида брашна и трици

Традицията повелява месец септември да е месецът за промени в Екосем България. Всяка година изненадваме Вас, потребителите на натурални брашна смлени на каменна мелница, с добавяне на нови видове към все по-голямото ни портфолио от продукти.

Тази есен можем да се похвалим с още три вида брашна, които обогатяват разнообразието ни от натурални продукти. Това са:

  • Натурално  брашно от нахут;
  • Натурално брашно от ориз;
  • Натурално брашно от тритикале.

Така общият им брой е вече шестнадесет, а само до преди година бяха едва 6 вида. Благодарение на Вас, потребителите, които не спирате да търсите здравословни храни, ние, екипът на Екосем България не спираме да се опитваме да Ви изненадваме.  

Но нека все пак да Ви запознаем с новите ни брашна:

Тритикале е житно растение, което е кръстоска между пшеница и ръж. Брашното от тритикале съдържа малко глутен, но с високо качество. Освен това  то е с високо съдържание на протеин в биомасата и голямо количество незаменими аминокиселини, особено лизин. Подходящо е за направата на сладкиши.

Нахут, или още леблебия, е едно от първите култивирани растения от човека. Брашното от нахут намира все по-голямо приложение в съвременната кухня като основно се използва в източната кухня и все по-често в изготвяне на диети поради високото си съдържание на белтъчини и въглехидрати, както и заради присъствието на минерали като магнезий, цинк, фосфор и други. Богато е на фолиева киселина и витамин B-6. Липсата на глутен го прави изключително атрактивен продукт.. Брашното е подходящо за сладкиши, пици, супи, омлети, палачинки. Може да се използва за сгъстител на сосове и задушени ястия.

Оризът е едносемеделно растение от семейство Житни. То е важна земеделска култура, чиито семена са основна храна за голяма част от населението на света - предимно Азия. Брашното от ориз е подходящо за хора със стомашни проблеми поради липсата си на глутен. Богато е на въглехидрати и има ниско съдържание на мазнини. Оризовото брашно е предпочитана съставка при приготвяне и печене на безглутенови ястия, като придава деликатна текстура и аромат на изпечените изделия. Подходящо е за палачинки, сладкиши, курабийки, пудинги, както и за сгъстяване на сосове и супи.

Очаквайте ни с още нови и атрактивни продукти през пролетта на 2017г. !

 

 

« назад