
Нахутени палачинки
ПРОДУКТИ:
1 яйце
220 мл прясно мляко
3-4 с.л. кафява захар
130 г Натурално пълнозърнесто брашно от нахут
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. зехтин
щипка сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете млякото, яйцето и захарта. Добавете зехтина. След това прибавете брашното, содата и солта.
Оставете сместа да си почине за 5 минути.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерено силен котлон и добавете бучка масло, колкото да намазните леко дъното.
Когато се разтопи добавете един черпак от сместа. Ако тиганът Ви е по-голям може да сложите 2-3 черпака.
Сместа е нормално да изглежда доста плътна, но точно така трябва да бъде.
Изчакайте, докато от горната страна на палачинката започнат да се появяват балончета, след което я обърнете и гответе, докато и двете страни станат златистокафяви и палачинките са се надули до около 1 см дебелина.
Повторете, докато свърши сместа.
« назад