х Нахутени палачинки | ecosem.bg

Нахутени палачинки

Нахутени палачинки

ПРОДУКТИ:

1 яйце

220 мл прясно мляко

3-4 с.л. кафява захар

130 г Натурално пълнозърнесто брашно от нахут

1 ч.л. сода бикарбонат

2 с.л. зехтин

щипка сол

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете млякото, яйцето и захарта. Добавете зехтина. След това прибавете брашното, содата и солта.

Оставете сместа да си почине за 5 минути.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерено силен котлон и добавете бучка масло, колкото да намазните леко дъното.

Когато се разтопи добавете един черпак от сместа. Ако тиганът Ви е по-голям може да сложите 2-3 черпака.

Сместа е нормално да изглежда доста плътна, но точно така трябва да бъде.

Изчакайте, докато от горната страна на палачинката започнат да се появяват балончета, след което я обърнете и гответе, докато и двете страни станат златистокафяви и палачинките са се надули до около 1 см дебелина.

Повторете, докато свърши сместа.

« назад