х Безглутенови бисквитки | ecosem.bg

Безглутенови бисквитки

Безглутенови бисквитки

ПРОДУКТИ:

250 г безглутеново брашно (нахут, елда,оризово)

10 г сода

125 г тахан

90 г кокосово масло

40 г сироп от агаве

По желание може да добавите:

ванилия

канела

кардамон

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете сухите съставки.
В друга купа смесете тахана, разтопеното кокосово масло и сиропа от агаве.

Прибавете течните към сухите съставки и разбъркайте до получаване на меко тесто, от което оформяте топчета с големина на орех.

Подредете ги в тава покрита с хартия за печене и леко ги притиснете. 

По желание може да украсите с ядки по избор.

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 8-10 минути.

« назад