Бяло брашно от лимец
За да получим бяло брашно с пухкава структура, използваме еднозърнест лимец, който сами отглеждаме на нашата нива в Дунавската равнина.
Смиламе на каменна мелница пълнозърнесто брашно и от него отсяваме с най-финото сито всички трици, а резултатът е бяло брашно с характерен леко жълтеникав цвят. Нашата каменна мелница смила лимеца бавно, без да го загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата.
При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.
Употреба: Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. Идеално за обща употреба. Брашното от лимец е подходящо за каши за деца, макарони, спагети, юфка.
Бяло брашно от лимец | |
Хранителни стойности | за 100 g |
Енергийна стойност | 349 kcal/1460 KJ |
Мазнини | 2,1 g |
от които наситени | 0.6 g |
Въглехидрати | 71,6 g |
от които захари | 2,1 mg |
Белтъци | 11,4 g |
Сол | 0 g |
« назад