4 бяло брашно от лимец | ecosem.bg

Бяло брашно от лимец

За да получим бяло брашно с пухкава структура, използваме еднозърнест лимец, който сами отглеждаме на нашата нива в Дунавската равнина.

Смиламе на каменна мелница пълнозърнесто брашно и от него отсяваме с най-финото сито всички трици, а резултатът е бяло брашно с характерен леко жълтеникав цвят. Нашата каменна мелница смила лимеца бавно, без да го загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт  само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата.

При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.

 

Употреба: Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. Идеално за обща употреба. Брашното от лимец е подходящо за каши за деца, макарони, спагети, юфка.

Бяло брашно от лимец
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност 349 kcal/1460 KJ
Мазнини 2,1 g
от които наситени 0.6 g
Въглехидрати 71,6 g
от които захари 2,1 mg
Белтъци 11,4 g
Сол 0 g

 

« назад