0 Лимецов хляб със сушени домати | ecosem.bg

Лимецов хляб със сушени домати

Лимецов хляб със сушени доматиЛимецов хляб със сушени доматиЛимецов хляб със сушени домати

ПРОДУКТИ:

800 грама бяло брашно от лимец
400 мл топла вода
20 г прясна мая за хляб
1/2 ч.л. сол
10 бр. сушени домата

ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете доматите в топла вода за около един час.
След това ги отцедете от излишната вода и нарежете на малки парченца.
Сложете маята и солта във водата и разбъркайте докато се разтворят добре.
Сложете брашното в купа, добавете водата с маята и солта и замесете меко тесто.
След като тестото е готово го разстелете на кръг. Разпределете отгоре доматите и премесете отново, за да се разпределят доматчетата навсякъде.
Прехвърлете тестото в купа. Покрийте купата със стреч фолио.
Оставете да втаса за около един час на топло.
След това премесете отново и оформете на топка.
Преместете тестото в тава, застлана с хартия за печене.
Направете разрез на тестото.
Печете на 180 градуса, по средата на фурната, на долен и горен реотан плюс вентилатор, за около 45 - 50 минути.
Извадете от фурната, напръскайте леко с топла вода и покрийте с хавлиена кърпа.
Изчакайте го да изстине напълно преди консумация.

« назад