Фокачи с нахутено брашно
ПРОДУКТИ:
350 грама пълнозърнесто брашно от нахут
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка сол
50 милилитра зехтин екстра върджин
100 милилитра вода
100 грама черни маслини без костилка
розмарин за поръсване
риган за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете брашното в купа. Добавете содата, солта, зехтина и водата.
Омесете меко тесто. Разделете тестото на малки топчета, колкото яйце.
Сплескайте с длани всяко топче, а след това разточете леко до получаването на тънки фокачи. Наредете фокачите в тава, застлана с хартия за печене.
Нарежете маслините на кръгчета. Подредете ги върху фокачите.
Поръсете с розмарин и риган.
Печете на средно ниво във фурна, на 180 градуса с вентилатор, за около 30 минути. След това извадете тавата от фурната и оставете да изстине.
Приятен апетит!
« назад