х Фокачи с нахутено брашно | ecosem.bg

Фокачи с нахутено брашно

Фокачи с нахутено брашноФокачи с нахутено брашно

ПРОДУКТИ:

350 грама пълнозърнесто брашно от нахут

1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат

1/2 чаена лъжичка сол

50 милилитра зехтин екстра върджин

100 милилитра вода

100 грама черни маслини без костилка

розмарин за поръсване

риган за поръсване

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете брашното в купа. Добавете содата, солта, зехтина и водата.

Омесете меко тесто. Разделете тестото на малки топчета, колкото яйце.

Сплескайте с длани всяко топче, а след това разточете леко до получаването на тънки фокачи. Наредете фокачите в тава, застлана с хартия за печене.

Нарежете маслините на кръгчета. Подредете ги върху фокачите. 

Поръсете с розмарин и риган.

Печете на средно ниво във фурна, на 180 градуса с вентилатор, за около 30 минути. След това извадете тавата от фурната и оставете да изстине.

Приятен апетит!

 

« назад