х Шоколадова торта с нахутени палачинки | ecosem.bg

Шоколадова торта с нахутени палачинки

Шоколадова торта с нахутени палачинки

ПРОДУКТИ:


150 грама пълнозърнесто брашно от нахут

30 грама оризово брашно

116 грама яйца = 2 броя

330 милилитра прясно мляко

масло за намазване на тигана и палачинките впоследстивие

400 грама течен шоколад

ягоди и орехи за декорация


ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете всички продукти в блендер и разбийте до получаване на хомогенна смес.

Намажете тиган за палачинки с масло.

Изсипете около 3 супени лъжици от сместа и разпределете навсякъде по тигана.

Печете по около 30 секунди от всяка страна палачинките.

Степента на котлона беше най - високата възможна.

След изпичане на всяка палачинка я мажете с масло.

От посочените количества излизат около десет палачинки.


Сложете една палачинка в чиния. Намажете я с течен шоколад.

Отгоре сложете друга и отново намажете. 

Повторете процедурата до изчерпване на палачинките.

Поставете тортата в хладилник, за да стегне шоколада.

Декорирайте с ягоди и орехи.

 

Приятен апетит!

« назад