Шоколадова торта с нахутени палачинки
ПРОДУКТИ:
150 грама пълнозърнесто брашно от нахут
30 грама оризово брашно
116 грама яйца = 2 броя
330 милилитра прясно мляко
масло за намазване на тигана и палачинките впоследстивие
400 грама течен шоколад
ягоди и орехи за декорация
ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете всички продукти в блендер и разбийте до получаване на хомогенна смес.
Намажете тиган за палачинки с масло.
Изсипете около 3 супени лъжици от сместа и разпределете навсякъде по тигана.
Печете по около 30 секунди от всяка страна палачинките.
Степента на котлона беше най - високата възможна.
След изпичане на всяка палачинка я мажете с масло.
От посочените количества излизат около десет палачинки.
Сложете една палачинка в чиния. Намажете я с течен шоколад.
Отгоре сложете друга и отново намажете.
Повторете процедурата до изчерпване на палачинките.
Поставете тортата в хладилник, за да стегне шоколада.
Декорирайте с ягоди и орехи.
Приятен апетит!