0 Ароматен хляб с брашно от нахут и квас | ecosem.bg

Ароматен хляб с брашно от нахут и квас

Ароматен хляб с брашно от нахут и квасАроматен хляб с брашно от нахут и квасАроматен хляб с брашно от нахут и квасАроматен хляб с брашно от нахут и квас

ПРОДУКТИ:

400 г бяло брашно

100 г брашно от нахут

350 г вода

10 г морска сол

1 к.ч. сварен нахут

100 г активен квас 

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Замесвате тесто с изброените съставки. Оставете на стайна температура за половин час и премесвате отново още 3-4 пъти през половин час. Тестото престоява за още  един час на стайна температура, след което се прибира в плътно затворен съд в хладилника. Престоява в хладилника между 10-16 час,а или докато удвои обема си. Изваждате тестото, разделяте на две и оформяте 2 хлебчета. Поставяте ги във форма за кекс, в която сте сложили набрашнена памучна кърпа. Така тестото се оставя да втаса до удвояване на обема.

За печенето е нужно да поставите купичка/чашка с вода във фурната, за да се образува пара при печенето и кората да остане тънка и хрупкава.

Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса за 20 минути и се доизпича за още 5 минути на 230 градуса.

« назад