0 Лахмаджун с брашно от спелта | ecosem.bg

Лахмаджун с брашно от спелта

Лахмаджун с брашно от спелтаЛахмаджун с брашно от спелта

ПРОДУКТИ:
300 грама бяло брашно от спелта
200 грама натурално бяло пшенично брашно
240 милилитра топла вода
2 яйца = 90 грама, разбити
20 грама прясна мая
10 грама кафява захар
10 грама сол
300 грама кайма смес
300 грама кашкавал, настърган
шарена сол за поръсване

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете брашната в купа. 
Разтворете маята във водата, заедно със солта и захарта.
Добавете водата в купата при брашната, заедно с яйцата.
Замесете меко тесто. 
Покрийте купата с хавлиена кърпа и оставете да втаса докато удвой обема си.
След като втаса, разделете тестото на осем равни топки.
Всяка топка разточете на кръг с диаметър около 15  сантиметра.
Смесете каймата с кашкавала.
Върху всеки кръг поставете от сместа с кайма и кашкавал.
Поставете готовите лахмаджуни в тавата на фурната, като предварително сте й сложили хартия за печене.
Печете на 180 градуса, на средно ниво във фурната за около 20 минути.
Извадете и поставете в поднос. Покрийте с хавлиена кърпа.
При желание поръсете с шарена сол.

« назад