Ръжен хляб с квас
Продукти:
350 грама натурално бяло пшенично брашно
150 грама натурално пълнозърнесто ръжено брашно
150 грама квас с натурално пълнозърнесто ръжено брашно
250 милилитра вода
1/2 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Пресейте двата вида брашна, за да вкарате въздух.
След това добавете водата и оставете за един час на стайна температура.
След един час добавете кваса и омесете меко тесто.
При нужда добавете още вода.
Оставете да си почине 30 минути. Премесете.
Повторете тази процедура няколко пъти.
След това поръсете с царевично нишесте хавлиена кърпа и поставете тестото.
Поръсете и отгоре с царевично нишесте.
Оставете да втаса на стайна температура за 7 - 8 часа.
Внимателно преместете в тава с хартия за печене.
Напълнете една купичка с вода и я поставете на дъното на фурната.
Печете на средно ниво във фурната, на 175 градуса за около 35 минути.
Оставете хубаво да изстине и докато е топъл не режете с нож.
Приятен апетит!