
Безглутенови сусамови бисквити
	Продукти:
	
	40 грама жълтъци = 2 броя
	40 грама краве масло
	5 грама бакпулвер
	47 грама фурми = 3 броя
	50 грама слънчогледов тахан
	30 грама суров сусам
	100 грама оризово брашно
	
	Приготвяне:
	
	Сложете фурмите, жълтъците, маслото и тахана в блендер. 
	Блендирайте до получаване на хомогенна смес. 
	Извадете сместа от блендера и добавете сухите съставки - оризовото брашно, сусама и бакпулвера. Омесете меко, ронливо тесто.
	От тестото оформете 14 еднакви топчета, по 20 грама всяко.
	Аз претеглях всяко едно топче, за да мога да сметна калориите с точност. 
	Сплескайте всяко топче и го поставете в тава, застлана с хартия за печене. 
	
	Използвахме силиконова подложка за френски макарони, че бисквитките са с големина, колкото макарон. 
	
	Печете на средно ниво в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 10 - 12 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат. 
	Нутриенти в една бисквита:
	
	Белтъчини: 2.00 грама
	Мазнини: 5,20 грама
	Въглехидрати: 9,40 грама
	Калории: 89.00 kcal
Приятен апетит!








