х Мокро брауни с ябълки /без глутен/ | ecosem.bg

Мокро брауни с ябълки /без глутен/

Мокро брауни с ябълки /без глутен/Мокро брауни с ябълки /без глутен/Мокро брауни с ябълки /без глутен/

Продукти:


100 грама пълнозърнесто брашно от ориз
3 супени лъжици брашно от рожков
200 грама кисело мляко 
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 чаени лъжички оризов сироп*
2 супени лъжици краве масло
300 грама зелена ябълка**


*Можете да замените оризовият сироп с пчелен мед или със стевия, както е по оригиналната рецепта на Руми.


**Аз използвах три малки ябълки. Двете смлях в блендер, а едната нарязах на малки парченца.


Приготвяне:

 

 

Сложете брашната /оризово и рожково/ в блендер. Добавете киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата. Тестото става на топка, липсва му влага и се добавя 200 грама от ябълката. При мен всяка от ябълките беше по 100 грама. 

Аз пуснах ябълките на големи парчета, защото блендерът ги смила, но яко нямате блендер или робот, я настържете на ситно. Останалата ябълка нарежете на малки кубчета и добавете накрая. 

Добавете маслото и оризовият сироп. Блендирайте!

Намаслете тавичката и изсипете сместа във формата. Моята форма беше кръгла, с диаметър 20 сантиметра. Подредете парченцата ябълка, които отделихте в началото и ги натиснете леко, за да потънат в сместа.

Печете около 60 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Браунито остава мокро и след изпичане, така че не печете повече от посоченото време. 

« назад