х Карамелено - лимецови бисквити | ecosem.bg

Карамелено - лимецови бисквити

Карамелено - лимецови бисквитиКарамелено - лимецови бисквитиКарамелено - лимецови бисквитиКарамелено - лимецови бисквити

Продукти:


250 грама кафява захар

100 милилитра вряла вода

100 грама краве масло

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена лъжичка сух джинджифил

1 чаена лъжичка цейлонска канела

1/4 чаена лъжичка кардамон, смлян

1/4 чаена лъжичка индийско орехче

1/4 чаена лъжичка анасон, смлян

1/4 чаена лъжичка карамфил, смлян

450 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец

2 - 3 щипки сол


Приготвяне:


Карамелизирайте захарта в по - голям и дълбок съд. 

Нормална тенджера за супа би свършила чудесна работа.

Дръпнете карамела от котлона и на части налейте врялата вода, като бъркате.

Бъдете внимателни! Независимо, че водата е вряла, все пак се получава бурно кипене и отделяне на гореща пара. За ваша сигурност сложете на ръката си, с която бъркате кухненска ръкавица. 

Сложете отново тенджерата на котлона и на слаб огън загрейте повторно до получаване на карамелен сироп.

Не трябва да остават парченца неразтворен карамел.

Изключете котлона, но не махайте тенджерата. 

Прибавете маслото и бъркайте докато се стопи. 

След това прибавете содата и всички подправки. 

Сместа отново ще кипне, активирана от содата.

Махнете съда от огъня и охладете до леко топло.

Към ароматния сироп прибавете яйцето и разбъркайте енергично.

Добавете 400 грама от брашното и отново разбъркайте до лепкаво тесто. 

Може да направите това в кухненски робот или с обикновен миксер, но със спираловидни бъркалки за тежко тесто.

Оставете тестото да се охлади напълно.

Най - лесно и бързо през това време на годината е да го оставите за кратко на балкона.

Изсипете тестото върху работния плот и доизмесете с останалото брашно.

Не слагайте повече брашно, дори тестото да ви се стори леко лепкаво. 

Завийте го в найлоново фолио и го оставете за един ден в хладилника.

Така всички аромати ще се споят идеално, а консистенцията му ще стане съвършено гладка.

На следващия ден разточете на части тестото върху набрашнена повърхност и изрежете бисквити. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и изпечете за около 10 - 12 минути в загрята на 175 градуса фурна. 

Не препичайте бисквитите! Трябва да останат с приятен карамелен цвят.

Може да изпечете бисквитите две - три седмици предварително преди да ги украсите. 

Също така бисквитите ще станат още по - ароматни и ще омекнат!

Приятен апетит!

« назад