х Пълнозърнест кекс с череши | ecosem.bg

Пълнозърнест кекс с череши

Пълнозърнест кекс с черешиПълнозърнест кекс с череши

Продукти:

 

200 грама натурално пълнозърнесто ръжено брашно
120 грама фурми  = 8 броя

200 милилитра прясно мляко

240 грама яйца = 4 броя

50 грама краве масло

5 грама бакпулвер

50 грама сушени череши


Приготвяне:


Сложете яйцата, фурмите, маслото и прясното мляко в блендер. 

Блендирайте до получаване на хомогенна смес.

Добавете брашното и бакпулвера и отново блендирайте.

Вземете силиконова форма за кекс и изсипете сместа.

След това поръсете с череши, притиснете черешите с лъжица и отново поръсете с череши. 

Печете на средно ниво в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 35 - 40 минути.

Извадете от фурната и обърнете върху поднос или голяма чиния. 


Кекса не се надува много, защото е използвано пълнозърнесто брашно, но ако използвате бяло пшенично, ще изпълни формата. 

Разрежете на парчета и консумирайте с наслада. 

При желание, може да полеете обилно с тахан, но тогава ще стане и малко по - калоричен. Изборът е ваш!


Приятен апетит!

« назад