Пълнозърнест кекс с череши
Продукти:
200 грама натурално пълнозърнесто ръжено брашно
120 грама фурми = 8 броя
200 милилитра прясно мляко
240 грама яйца = 4 броя
50 грама краве масло
5 грама бакпулвер
50 грама сушени череши
Приготвяне:
Сложете яйцата, фурмите, маслото и прясното мляко в блендер.
Блендирайте до получаване на хомогенна смес.
Добавете брашното и бакпулвера и отново блендирайте.
Вземете силиконова форма за кекс и изсипете сместа.
След това поръсете с череши, притиснете черешите с лъжица и отново поръсете с череши.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 35 - 40 минути.
Извадете от фурната и обърнете върху поднос или голяма чиния.
Кекса не се надува много, защото е използвано пълнозърнесто брашно, но ако използвате бяло пшенично, ще изпълни формата.
Разрежете на парчета и консумирайте с наслада.
При желание, може да полеете обилно с тахан, но тогава ще стане и малко по - калоричен. Изборът е ваш!
Приятен апетит!