
Овесени бисквити със слънчогледови семена
	Продукти:
	
	100 грама натурално типово пшенично брашно
	150 грама овесени ядки
	50 грама белени слънчогледови семена
	100 грама краве масло
	60 грама яйца = 1 брой
	60 грама кафява тръстикова захар
	10 грама бакпулвер
	
	Приготвяне:
	
	Разбийте захарта с маслото.
	Добавете яйцето и разбъркайте добре.
	Смесете овесените ядки, брашното и бакпулвера, в отделен съд и след това добавете към яйчно - маслената смес. 
	Замесете меко тесто, покрийте го с хавлиена кърпа и го поставете в хладилник за около час.
	Извадете купата с тестото от хладилника. 
	Добавете слънчогледовите семена и премесете отново. 
	Оформете топчета, колкото големината на орех и сплескайте с длани. 
	Сложете хартия за печене в тавата на фурната /черната голяма тава, която върви в комплект с всяка фурна/. 
	Поставете бисквитите на разстояние една от друга.
	Печете на 175 градуса с вентилатор за около 15 минути, на средно ниво във фурната. 
	След това изключете, отворете вратичката и оставете да изстинат във фурната. 
	След като изстинат ги извадете и сложете в плътно затваряща се кутия. 
	Бисквитите стават много хрупкави, маслени и ароматни. 
	 







