Овесени бисквити със слънчогледови семена
Продукти:
100 грама натурално типово пшенично брашно
150 грама овесени ядки
50 грама белени слънчогледови семена
100 грама краве масло
60 грама яйца = 1 брой
60 грама кафява тръстикова захар
10 грама бакпулвер
Приготвяне:
Разбийте захарта с маслото.
Добавете яйцето и разбъркайте добре.
Смесете овесените ядки, брашното и бакпулвера, в отделен съд и след това добавете към яйчно - маслената смес.
Замесете меко тесто, покрийте го с хавлиена кърпа и го поставете в хладилник за около час.
Извадете купата с тестото от хладилника.
Добавете слънчогледовите семена и премесете отново.
Оформете топчета, колкото големината на орех и сплескайте с длани.
Сложете хартия за печене в тавата на фурната /черната голяма тава, която върви в комплект с всяка фурна/.
Поставете бисквитите на разстояние една от друга.
Печете на 175 градуса с вентилатор за около 15 минути, на средно ниво във фурната.
След това изключете, отворете вратичката и оставете да изстинат във фурната.
След като изстинат ги извадете и сложете в плътно затваряща се кутия.
Бисквитите стават много хрупкави, маслени и ароматни.