0 Бъркана лимецова питка с овче сирене | ecosem.bg

Бъркана лимецова питка с овче сирене

Бъркана лимецова питка с овче сиренеБъркана лимецова питка с овче сиренеБъркана лимецова питка с овче сирене

 

Продукти:

200 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
200 грама кисело мляко с висока масленост
200 грама овче сирене
50 грама краве масло, разтопено
2 яйца
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол

Приготвяне:

Сложете киселото мляко в купа, заедно със содата и разбъркайте докато шупне. 
Добавете маслото и солта и отново разбъркайте. 
Накрая добавете брашното и сиренето. 
Бъркайте до образуване на гъста хомогенна смес.
Намажете тава с диаметър 26 сантиметра, с масло.
Изсипете сместа в тавата.
Печете на средно ниво на 180 градуса с вентилатор, около 18 - 20 минути.
Извадете, намажете с масло по желание и покрийте с хавлиена кърпа.
Приятен апетит!

« назад