Бъркана лимецова питка с овче сирене
Продукти:
200 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
200 грама кисело мляко с висока масленост
200 грама овче сирене
50 грама краве масло, разтопено
2 яйца
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
Приготвяне:
Сложете киселото мляко в купа, заедно със содата и разбъркайте докато шупне.
Добавете маслото и солта и отново разбъркайте.
Накрая добавете брашното и сиренето.
Бъркайте до образуване на гъста хомогенна смес.
Намажете тава с диаметър 26 сантиметра, с масло.
Изсипете сместа в тавата.
Печете на средно ниво на 180 градуса с вентилатор, около 18 - 20 минути.
Извадете, намажете с масло по желание и покрийте с хавлиена кърпа.
Приятен апетит!