Лимецови гризини с лук
Лимецови гризини с лук
Продукти:
300 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
100 милилитра бяло вино
1 глава стар лук
50 милилитра зехтин екстра върджин
1/2 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Настържете лука на ситно с помощта на ренде.
Сложете го в купа и добавете зехтина, виното и солта.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Добавете брашното и замесете меко тесто.
Разделете тестото на няколко топки и ги разточете на тънко.
Аз разточих на около 2 - 3 милиметра, както се вижда на снимките.
След това сложете хартия за печене в голяма тава.
Аз използвах черната тава, която е в комплект с фурната.
Подредете гризетите една до друга на разстояние около 2 милиметра една от друга.
От посочените количества излизат две тави.
Печете на средно ниво във фурна на 175 - 180 градуса за около 14- 15 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охладят.
При охлаждането се втвърдяват допълнително.
Може да съхранявате в хартиен плик или в метална кутия.
Не мога да кажа колко време, защото при мен свършиха светкавично бързо.
Приятен апетит!
« назад