Бриош с тахан халва
Бриош с тахан халва
Продукти:
600 грама бяло брашно от спелта
200 милилитра прясно мляко, топло
20 грама прясна мая за хляб
60 грама кафява захар
50 грама патешка мас
50 грама краве масло
2 яйца
за плънката:
150 грама тахан халва
100 грама натурален шоколад
краве масло за намазване
бяла кристална захар за поръсване
Приготвяне:
Сложете маята и една чаена лъжичка от захарта в прясното мляко и разбъркайте докато се разтвори.
Пресейте брашното и направете кладенче в средата.
Сложете млякото, яйцата и захарта в кладенчето.
Замесете меко тесто.
По време на месенето добавете и мазнините малко по малко.
Месете продължително време.
Настържете шоколада на едро ренде.
Разделете тестото на две топки.
Разстелете тестото на широко, като правоъгълник.
Отгоре поръсете с натрошена халва и настърган шоколад.
Разпределете ги така, че да ви стигнат и за двата бриоша.
Навийте на рула от двата края, които се събират в средата.
Сложете всеки от бриошите в правоъгълни тавички с размер 30х10 сантиметра в които предварително сте сложили хартия за печене.
Покрийте с хавлиена кърпа и оставете да втасат на топло.
Аз оставих да втасват на 23 градуса за около два часа.
След това намажете с масло и поръсете със захар.
Печете двата бриоша едновременно, на средно ниво във фурната, на 180 градуса.
Покрийте ги с хартия за печене по време на печенето, като малко преди да са готови я отстранете, за да може да се запекат и отгоре.
Извадете от фурната и покрийте с хавлиена кърпа.
Оставете да изстинат напълно и тогава разрежете.
Приятен апетит!
« назад