х Багета Рустик | ecosem.bg

Багета Рустик

Багета Рустик

ПРОДУКТИ: 

400 грама бяло брашно от спелта
100 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
6 грама прясна мая
11 грама сол
10 грама пчелен мед
340 грама вода

ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете двата вида брашна в купа и направете кладенче в средата.
Изсипете водата в купичка и добавете маята и меда. Разбъркайте добре. 
Изсипете водата с маята в кладенчето, заедно със солта. 
Замесете меко тесто. Сложете го в хладилник за около 24 часа. 
Извадете тестото от хладилника, оформете шест багети и ги оставете да си починат около 30 минути. 
За да се изпекат шестте багети наведнъж си оформят "легълца" от алуминиево фолио и се поставят едно до друго в голяма тава. Легълцата са с дължината и ширината на багетите. Ако разполагате с форми за багети, не се колебайте да ги използвате.
Печете на 250 градуса, на средно ниво във фурната за 18 - 25 минути.
На дъното на фурната сложете купичка с вода.
Извадете багетите от фурната и ги оставете да изстинат. 
 

« назад