Безглутеново реване с маскарпоне крем
Продукти:
за блата:
4 яйца
5 грама стевия на прах
4 супени лъжици пълнозърнесто брашно от ориз
краве масло за намазване на тавичката
за крема:
300 грама маскарпоне
40 грама натурално какао
2 супени лъжици пчелен мед
за сиропа:
150 милилитра гореща вода
1 супена лъжица пчелен мед
за декорация:
пресни череши
кокосови стърготини
Приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг със стевията.
След това прибавете жълтъците един по един като бъркате със силиконова бъркалка.
След като сте добавили жълтъците, продължете с добавянето на брашното.
Отново го добавяйте на части, лъжица по лъжица.
Разбъркайте внимателно, за да не спадне сместа. Затова най - добре да използвате силиконова бъркалка. По този начин се вкарва и допълнително въздух в тестото.
Намажете тавичка с диаметър 20 сантиметра с масло и изсипете сместа.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса с вентилатор, за около десет минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След като се изпече, извадете тавичката от фурната и оставете да изстине напълно.
Пригответе сиропа като смесите горещата вода с меда.
Направете и крема през това време.
В купа сложете всички продукти и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
След като блатът изстине го сиропирайте.
Уверете се, че е напълно изстинал преди да го сиропирате.
Оставете да престои в тавичката за около половин час, за да попие сиропа и обърнете върху плоска чиния или поднос.
Намажете с крем и декорирайте с череши и кокосови стърготини по желание.
Приятен апетит!
« назад