Негърче с типово брашно
Продукти:
200 грама натурално типово пшенично брашно
50 грама натурално какао
140 грама кафява захар
100 грама краве масло, разтопено
15 грама бакпулвер
220 грама вода
2 яйца
за глазурата:
100 грама шоколад за готвене
20 милилитра сметана за готвене 20% масленост
Приготвяне:
Разбийте яйцата с телена бъркалка.
Сложете брашното в дълбока купа.
Добавете какаото, захарта, маслото, яйцата, водата и бакпулвера.
Разбъркайте сместа много добре, за да се хомогенизира.
Намажете малка кръгла тавичка с диаметър 20 сантиметра с краве масло.
Изсипете сместа в тавичката и загладете отгоре.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса с вентилатор.
Времето на печене е около 30 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби.
По време на печенето негърчето се надига доста.
След като се изпече го извадете от фурната и веднага го обърнете в десертна чиния или поднос.
Начупете шоколада на блокчета и го разтопете на водна баня.
След като се разтопи добавете сметаната при непрекъснато бъркане.
Залейте негърчето с готовата глазура.
Оставете да изстине напълно и разрежете на парчета.
Приятен апетит!
« назад