х Мекици с квас | ecosem.bg

Мекици с квас

Мекици с квасМекици с квасМекици с квасМекици с квасМекици с квас

Продукти: 

300 грама бяло брашно
200 грама топла вода
100 грама твърд квас
1/2 чаена лъжичка сол

мазнина за пържене

 

Приготвяне:

Сложете брашното в дълбока купа.
Добавете водата и кваса.
Замесете меко тесто и го оставете да си почине.
След 30 минути премесете и отново оставете да си почине.
След още 30 минути премесете отново като добавите солта. 
Отново оставете да си почине.
След 30 минути премесете за последен път и сложете в купа.
Покрийте купата със стреч фолио и я поставете за 12 часа в хладилник, за да втаса. 
Когато натиснете тестото то трябва да се върне в първоначалната си позиция. 
Загрейте мазнина в дълбока касерола. 
Най - добре използвайте свинска или патешка мас. 
Късайте малки парчета от тестото и разтегляйте до образуване на мекица.
Пържете по около минута от всяка страна. 
Изваждайте мекиците върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. 
Приятен апетит!

 

« назад