Мекици с квас
Продукти:
300 грама бяло брашно
200 грама топла вода
100 грама твърд квас
1/2 чаена лъжичка сол
мазнина за пържене
Приготвяне:
Сложете брашното в дълбока купа.
Добавете водата и кваса.
Замесете меко тесто и го оставете да си почине.
След 30 минути премесете и отново оставете да си почине.
След още 30 минути премесете отново като добавите солта.
Отново оставете да си почине.
След 30 минути премесете за последен път и сложете в купа.
Покрийте купата със стреч фолио и я поставете за 12 часа в хладилник, за да втаса.
Когато натиснете тестото то трябва да се върне в първоначалната си позиция.
Загрейте мазнина в дълбока касерола.
Най - добре използвайте свинска или патешка мас.
Късайте малки парчета от тестото и разтегляйте до образуване на мекица.
Пържете по около минута от всяка страна.
Изваждайте мекиците върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Приятен апетит!
« назад