Бисквити с лимец, рози и парченца шоколад
Продукти:
300 грама брашно от лимец
50 грама натурален шоколад
1 чаена лъжичка бакпулвер
200 грама фурми Medjool
30 милилитра розова вода
80 грама краве масло
шепа листа от рози, сушени
2 яйца
Приготвяне:
Почистете фурмите от костилките и ги смелете заедно с розовата вода в блендер.
Сложете брашното в купа, добавете пастата от фурми, разтопеното масло, бакпулвера и разбитите яйца.
Замесете меко тесто и го прехвърлете в купа.
Покрийте купата със стреч фолио и я поставете в хладилник за около час.
През това време нарежете листата от рози и шоколада на малки парченца.
Извадете тестото от хладилника. Добавете листата от рози и парченцата шоколад и премесете.
Сложете хартия за печене в голяма тава с размери 40/40 сантиметра.
Разделете тестото на дванадесет равни топчета.
Сплескайте топчетата с длани и ги подредете в тавата на разстояние около сантиметър.
Печете на средно ниво във фурна, загряна на 180 градуса.
Времето на изпичане е около 15 - 16 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно преди консумация.
Съхранявайте в плътно затворена кутия.
Приятен апетит!
« назад