Палачинкова тортичка с кайсии
От посочените количества излизат две тортички.
Продукти:
за палачинките:
2 яйца
2 супени лъжици извара
1 супена лъжица брашно от лимец
1 супена лъжица брашно от рожков1 супена лъжица вода
кокосово масло за намазване на тигана
за крема:
200 грама маскарпоне
2 кайсии
Приготвяне:
Започнете с приготвянето на палачинките.Разбийте яйцата на пяна.
Добавете изварата и продължете с разбиването, за да не се образуват бучки.
Трябва да получите гъста хомогенна смес.
Накрая добавете брашното от лимец и брашното от рожков.
Сместа, която се образува е малко по - гъста от обикновената смес за палачинки.
Сложете кокосово масло в тиган за палачинки и изсипете от сместа.
Печете от едната страна за около минута, а след това и от другата страна до готовност.
От посочените количества излизат шест броя мини палачинки като тези от снимката.
Намажете палачинките с маскарпоне, но не много дебел пласт.
На снимката се вижда колко смес съм използвала аз.
Нарежете кайсиите на полумесеци.
Сложете едната палачинка в чиния, отгоре поставете няколко парченца кайсии, след това сложете втора палачинка, отново кайсии, палачинка и накрая кайсии.
Приятен апетит!
« назад