Безглутеново руло с парченца круши и ябълки
Безглутеново руло с парченца круши и ябълки
Продукти:
4 яйца
4 супени лъжици оризово брашно
2 супени лъжици еритритол
1 чаена лъжица цейлонска канела
2 ябълки
2 круши
Приготвяне:
Започнете с обработката на плодовете.
Измийте ги, подсушете ги и ги нарежете на малки парченца.
Сложете плодовете в малка касерола и я поставете на котлона, на средна степен.
Дръжте касеролата на котлона, докато плодовете се задушат добре и водата изври.
Свалете от котлона и добавете канелата.
Разбъркайте, за да се овкусят добре всички парченца плодове.
Оставете плодовата смес да изстине.
През това време направете сместа за рулото.
Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с еритритола на сняг за няколко минути.
След като ги разбиете, добавете оризовото брашно и бъркайте до абсорбирането му от белтъците. Накрая прибавете и жълтъците един по един.
Добре е да използвате силиконова бъркалка, защото с нея е по - лесно, а и сместа става по - хомогенна.
Сложете хартия за печене в тава с размери 30х40 сантиметра.
Изсипете и разпределете плодовете добре, навсякъде.
Отгоре разпределете сместа за рулото и загладете.
Печете на средно ниво във фурна, загряна на 175 градуса с вентилатор.
Печете около 12 - 15 минути.
Извадете тавата от фурната и обърнете рулото върху влажна памучна кърпа.
Навийте го на стегнато ниво и оставете да се охлади.
Премахнете кърпата и залейте с лешников тахан по желание.
Приятен апетит!
« назад