х Солети със семена | ecosem.bg

Солети със семена

Солети със семенаСолети със семена

Солети със семена

 

Продукти:

200 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
30 грама микс от семена /ленено, слънчогледово, маково, сусамово/
60 милилитра топла вода
30 милилитра зехтин 
1/2 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Сложете брашното в купа и направете кладенче в средата. 
Изсипете водата, зехтина и солта в кладенчето. 
След това замесете меко тесто. 
По средата на месенето добавете семената и продължете да доомесвате. 
Разделете тестото на две равни топки, всяка от които разточете на тънко. 
Аз разточих на около 2 милиметра. 
Отрежете ленти с помощта на нож за пица. 
В рецепта за Лимецови гризини с лук съм показала как се прави. 
След това претъркаляйте в плота всяка една лента, за да стане обла като солета. 
Сложете хартия за печене в голямата тава, която е комплект с фурната.
Подредете солетите една до друга в тавата, като оставяте по около два милиметра разстояние между тях. 
Печете на средно ниво във фурна на 175 - 180 градуса за около 14- 15 минути.
От посочените количества излизат солети за една тава. Извадете от фурната и оставете да се охладят.
При охлаждането се втвърдяват допълнително.
Може да съхранявате в хартиен плик или в метална кутия.
Приятен апетит!

 

 

Поздрави!

 

« назад