Солети със семена
Солети със семена
Продукти:
200 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
30 грама микс от семена /ленено, слънчогледово, маково, сусамово/
60 милилитра топла вода
30 милилитра зехтин
1/2 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Сложете брашното в купа и направете кладенче в средата.
Изсипете водата, зехтина и солта в кладенчето.
След това замесете меко тесто.
По средата на месенето добавете семената и продължете да доомесвате.
Разделете тестото на две равни топки, всяка от които разточете на тънко.
Аз разточих на около 2 милиметра.
Отрежете ленти с помощта на нож за пица.
В рецепта за Лимецови гризини с лук съм показала как се прави.
След това претъркаляйте в плота всяка една лента, за да стане обла като солета.
Сложете хартия за печене в голямата тава, която е комплект с фурната.
Подредете солетите една до друга в тавата, като оставяте по около два милиметра разстояние между тях.
Печете на средно ниво във фурна на 175 - 180 градуса за около 14- 15 минути.
От посочените количества излизат солети за една тава. Извадете от фурната и оставете да се охладят.
При охлаждането се втвърдяват допълнително.
Може да съхранявате в хартиен плик или в метална кутия.
Приятен апетит!
Поздрави!
« назад