Оризови кантучини
Продукти:
5 белтъка
1 жълтък
50 грама ксилитол*
300 грама оризово брашно
30 грама краве масло, разтопено
10 грама бакпулвер
10 грама ванилия
*Може да бъде заменен с всякакъв друг подсладител като кафява захар, стевия или кокосова захар.
Приготвяне:
Разбийте белтъците с ксилитола на пяна.
Добавете жълтъка, брашното, маслото, бакпулвера и ванилията.
Добавяйте всеки един от продуктите един по един.
След всеки продукт разбърквайте добре със силиконова бъркалка.
Намажете форма за терин с краве масло и изсипете сместа.
Загладете сместа отгоре с помощта на бъркалката.
Печете на средно ниво във фурна, загряна на 180 градуса до готовност.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървено шишче.
Времето на изпичане е около 20 - 25 минути.
Извадете формата от фурната и оставете да изстине.
Нарежете на резени / филийки с помощта на нож за хляб.
Съхранявайте на стайна температура в плътно затворена кутия.
Приятен апетит!