х Питки с кашкавал от типово пшенично и пълнозърнесто царевично брашно | ecosem.bg

Питки с кашкавал от типово пшенично и пълнозърнесто царевично брашно

питки

ПРОДУКТИ:

Тегло - 1250 гр.;

Вода - 450 мл.;

Зехтин - 2 ,3 с.л зехтин;

Сол - 2 к.л.;

700 гр. типово пшенично брашно;

100 гр. пълнозърнесто церевично брашно;

Суха мая за хляб - 2 и половина к.л.

Кашкавал

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Поставете съставките в съда в следния ред: вода, зехтин и сол. След това добавете бравното и сухата мая. Поставете съда в машината. Изберете програма за тесто за пица. Ако нямате пекарна, може да го замесите. След като тестото е готово, оформете малки питчици, които разточете и поставете по средата по три парченца кашкавал. Запечатайте питките и ги подредете в тава. Може да сложите хартия за печене, за да не залепнат. Поръсете със сусам. Пекат се около 20-25 мин. на предварително загрята фурна на 200 градуса.

 

 

« назад