Питки с кашкавал от типово пшенично и пълнозърнесто царевично брашно
ПРОДУКТИ:
Тегло - 1250 гр.;
Вода - 450 мл.;
Зехтин - 2 ,3 с.л зехтин;
Сол - 2 к.л.;
700 гр. типово пшенично брашно;
100 гр. пълнозърнесто церевично брашно;
Суха мая за хляб - 2 и половина к.л.
Кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ:
Поставете съставките в съда в следния ред: вода, зехтин и сол. След това добавете бравното и сухата мая. Поставете съда в машината. Изберете програма за тесто за пица. Ако нямате пекарна, може да го замесите. След като тестото е готово, оформете малки питчици, които разточете и поставете по средата по три парченца кашкавал. Запечатайте питките и ги подредете в тава. Може да сложите хартия за печене, за да не залепнат. Поръсете със сусам. Пекат се около 20-25 мин. на предварително загрята фурна на 200 градуса.
« назад