
Морковено - ябълкова торта
	Продукти:
	
	за блатовете:
	
	50 грама морков - 1 брой
	100 грама зелена ябълка - 1 брой
	50 грама брашно от ориз
	2 яйца
	2 грама стевия на прах
	1 чаена лъжичка бакпулвер
	1/2 чаена лъжичка цейлонска канела
	1/4 чаена лъжичка индийско орехче
	1/4 чаена лъжичка куркума
	
	за крема:
	
	250 грама извара
	50 грама сироп от агаве
	вода
	
	60 грама пресни орехи
	
	Приготвяне:
	
	Разделете белтъците от жълтъците.
	Разбийте белтъците със стевията на пяна.
	Обелете моркова и ябълката и ги настържете на ситно ренде.
	Добавете настърганите морков и ябълка към белтъчната смес.
	Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
	След това добавете жълтъците един по един и отново разбъркайте.
	Накрая прибавете брашното от ориз и подправките - бакпулвер, цейлонска канела, индийско орехче и куркума. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
	Върху хартия за печене оформете кръгове с диаметър 17 сантиметра.
	Аз оформих четири кръга, въпреки че можех и шест. 
	Разпределете сместа върху кръговете и печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса за около 5 - 6 минути. 
	През това време пригответе крема като блендирате изварара с малко вода и сиропа от агаве. 
	Водата не съм я мерила, но е около 2 - 3 супени лъжици. 
	Блендирах за около две минути, докато се получи гъста и хомогенна смес. 
	След като блатовете се опекат ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно. 
	Сложете малко от крема в чиния, отгоре поставете един блат. 
	Намажете го с крем и поръсете с пресни орехи. 
	След това сложете друг блат, крем и отново орехи.
	Завършете тортата с крем и декорирайте с орехи. 
	Сложете в хладилник за една нощ.
	Приятен апетит!
« назад







