х Бял хляб с квас | ecosem.bg

Бял хляб с квас

Бял хляб  с квасБял хляб  с квас

Продукти: 


600 грама бяло брашно

400 грама топла вода

200 грама твърд квас

1/2 чаена лъжичка сол


Приготвяне:


Сложете брашното в дълбока купа.

Добавете водата и кваса.

Замесете меко тесто и го оставете да си почине.

След 30 минути премесете и отново оставете да си почине.

След още 30 минути премесете отново като добавите солта. 

Отново оставете да си почине.

След 30 минути премесете за последен път и сложете в купа.

Покрийте купата със стреч фолио и оставете за няколко часа на стайна температура, за да втаса. 

Ако температурата на помещението е висока, може да втаса за около 7 - 8 часа.

Когато натиснете тестото то трябва да се върне в първоначалната си позиция. 

Премесете внимателно веднъж и прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. 

Направете леки разрези отгоре.

Печете на средно ниво във фурна, загряна на 200 градуса, за около 20 минути.

След това намалете градусите на 160 и печете още около 30 минути.

Извадете хляба от фурната и завийте с хавлиена кърпа.

Приятен апетит!

 

« назад