х Шоколадово руло с лешници с оризово брашно | ecosem.bg

Шоколадово руло с лешници

Шоколадово руло с лешници с оризово брашноШоколадово руло с лешници с оризово брашно

Продукти:


6 яйца

100 грама кафява захар

200 грама оризово брашно

10 грама бакпулвур

1/2 чаена лъжичка ванилова есенция


за плънката и отгоре:


300 грама течен шоколад

50 грама сурови лешници


Приготвяне:


Разбийте яйцата на пяна заедно със захарта.

Добавете оризовото брашно, бт миксер. 

Сложете хартия за печене в тава с размери 30/40 сантиметра.

Изсипете сместа в тавата и загладете.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средно ниво, за около 12 минути.

Извадете рулото от фурната и обърнете върху влажна кърпа.

Навийте на руло и оставете за кратко да изстине.

След това развийте, намаже с шоколад и отново навийте на стегнато руло. 

Намажете рулото отгоре и отстрани с шоколад.

Запечете лешниците на сух тиган. Натрошете ги и поръсете върху шоколада.

Приятен апетит!

« назад