Шоколадово руло с лешници
Продукти:
6 яйца
100 грама кафява захар
200 грама оризово брашно
10 грама бакпулвур
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
за плънката и отгоре:
300 грама течен шоколад
50 грама сурови лешници
Приготвяне:
Разбийте яйцата на пяна заедно със захарта.
Добавете оризовото брашно, бт миксер.
Сложете хартия за печене в тава с размери 30/40 сантиметра.
Изсипете сместа в тавата и загладете.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средно ниво, за около 12 минути.
Извадете рулото от фурната и обърнете върху влажна кърпа.
Навийте на руло и оставете за кратко да изстине.
След това развийте, намаже с шоколад и отново навийте на стегнато руло.
Намажете рулото отгоре и отстрани с шоколад.
Запечете лешниците на сух тиган. Натрошете ги и поръсете върху шоколада.
Приятен апетит!
« назад