х Лешникова торта с цитрусов привкус | ecosem.bg

Лешникова торта с цитрусов привкус

Лешникова торта с цитрусов привкусЛешникова торта с цитрусов привкусЛешникова торта с цитрусов привкус

Продукти:

3 яйца

3 супени лъжици кокосова захар

3 супени лъжици краве масло

3 супени лъжици бяло брашно

250 милилитра прясно краве мляко

250 грама сурови лешници

1 банан

 

400 грама течен био шоколад 

лешници

нар

 

Приготвяне:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбийте белтъците с кокосовата захар на сняг. 

Смелете пресните лешници и ги добавете към разбитите на сняг белтъци. 

Разтопете кравето масло и прибавете към него един по един жълтъците. 

След това прибавете бялото брашно, отново на части. 

Накрая прибавете прясното мляко и разбъркайте добре.

Добавете течната смес към белтъчно - лешниковата на части и при непрекъснато разбъркване. 

Намажете тавичка с диаметър 20 сантиметра с масло и изсипете сместа. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна. 

Печенето отнема около 30 - 35 минути. 

Извадете от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстине напълно и равномерно. 

След това разрежете блата на две части. 

Нарежете банана на колелца.

Намажете блатовете с течен шоколад отгоре и отстрани.

Сложете единият блат в чиния, отгоре подредете бананите.

След това сложете и другият блат. 

Обмажете тортата отстрани и загладете. 

Отгоре поръсете лешници и нар.

Сложете тортата в хладилник за едно денонощие.

Приятен апетит!

« назад