Кейк със сини сливи
Продукти:
4 яйца
200 грама пълнозърнесто брашно от ръж Ecosem
100 грама фурми Medjool*
30 милилитра кокосово масло
5-6 броя сини сливи
20 грама кокосова захар
10 грама бакпулвер
½ чаена лъжичка цейлонска канела
Приготвяне:
Разбийте яйцата на пяна с щипка сол.
Почистете фурмите от костилките и ги смелете с около 30 милилитра вода в блендер.
След това ги прехвърлете в купата при яйцата и разбъркайте добре.
Добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте отново.
Накрая прибавете кокосовото масло и цейлонската канела.
Разбъркайте до образуване на хомогенна смес.
Почистете сините сливи от костилките и ги разполовете.
Сложете кокосовата захар в тавичка с диаметър 20 – 22 сантиметра.
Отгоре подредете разполовените сини сливи, а върху тях – кейковата смес.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печете около 20 – 25 минути. Проверете за готовност с клечка за зъби и при нужда продължете с печенето.
След изпичането извадете тавичката от фурната и оставете да изстине.
След като изстине напълно го обърнете върху чиния или поднос.
Приятен апетит!
« назад