0 Кейк със сини сливи | ecosem.bg

Кейк със сини сливи

Кейк със сини сливиКейк със сини сливи

Продукти:

4 яйца

200 грама пълнозърнесто брашно от ръж Ecosem

100 грама фурми Medjool*

30 милилитра кокосово масло

5-6 броя сини сливи

20 грама кокосова захар

10 грама бакпулвер

½ чаена лъжичка цейлонска канела

 

Приготвяне:

Разбийте яйцата на пяна с щипка сол.

Почистете фурмите от костилките и ги смелете с около 30 милилитра вода в блендер.

След това ги прехвърлете в купата при яйцата и разбъркайте добре.

Добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте отново.

Накрая прибавете кокосовото масло и цейлонската канела. 

Разбъркайте до образуване на хомогенна смес.

Почистете сините сливи от костилките и ги разполовете.

Сложете кокосовата захар в тавичка с диаметър 20 – 22 сантиметра.

Отгоре подредете разполовените сини сливи, а върху тях – кейковата смес.

Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете около 20 – 25 минути. Проверете за готовност с клечка за зъби и при нужда продължете с печенето.

След изпичането извадете тавичката от фурната и оставете да изстине.

След като изстине напълно го обърнете върху чиния или поднос.

Приятен апетит!

 

« назад