0 Галет с кайсии с ръжено брашно на каменна мелница от Екосем | ecosem.bg

Галет с кайсии

Галет с кайсии с ръжено брашно на каменна мелница от Екосем

Продукти:

 

300 грама пълнозърнесто брашно от ръж

150 грама краве масло

50 грама кокосова захар

30 капки есенция карамел

4 броя кайсии

1 яйце

1 белтък

 

 

Приготвяне:

 

Сложете маслото, есенцията и яйцето в блендер.

Блендирайте до получаването на пухкав крем.

След това добавете кокосовата захар и брашното и замесете меко тесто.

Сложете тестото в купа и я покрийте със стреч фолио. 

Поставете купата в хладилник за 1-2 часа, за да може тестото да стегне.

След това извадете тестото от хладилник и го сложете в тавичка с диаметър 18 сантиметра. Поставете тестото така, че да се образува борд по височината на тавичката. 

Аз използвах силиконова тавичка, но ако вие използвате друга, трябва да я намажите с масло преди да поставите тестото. 

Почистете кайсиите от костилките и ги подредете върху тестото. 

След това захлупете краищата на тестото, така че да се образува галет. 

Разбийте един белтък на пяна и намажете тестото с помощта на четка. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

След изпичане извадете тавичката от фурната и оставете да изстине.

Приятен апетит!

« назад