0 Галет с фурми и праскови - без глутен и захар | ecosem.bg

Галет с фурми и праскови - без глутен и захар

Галет с фурми и праскови - без глутен и захарГалет с фурми и праскови - без глутен и захар

Продукти:


250 грама брашно от ориз
100 грама краве масло
100 милилитра гореща вода
2 праскови

200 грама фурми Medjool

1 яйце

за отгоре:

1 белтък


Приготвяне:


Сложете в купа брашното от ориз, маслото, яйцето и горещата вода.

Почистете фурмите от костилките и ги смелете в блендер с малко (около 20-30 милилитра) вода.
Добавете към тестото половината от пасираните фурми и замесете меко тесто. 
Сложете тестото в купа и я покрийте със стреч фолио.
Сложете купата в хладилник за около един час, за да стегне тестото.
Вземете лист хартия за печене с достатъчна големина, че да може да го сгънете на две, а тестото да остане в средата.
Разточете на кръг с диаметър около тридесет сантиметра.
По средата намажете с останалите пасирани фурми (около 20 сантиметра от тестото, като гледате да е с кръгла форма участъкът, който ще намажите), а отгоре подредете нарязаните на полумесеци праскови.

Прегънете крайчетата (онези около десет сантиметра от тестото, които са останали ненамазани), така че да се образува галет.
Сложете хартия за печене в голяма тава.
Прехвърлете галета в тавата внимателно.
Разбийте белтъка на пяна и намажете с него участъците тесто, които се виждат. 
Печете на средно ниво във фурна загрята на 180 градуса за около 20 - 25 минути. 
Извадете тавата от фурната и оставете да се охлади.

Сервирайте с топка ванилов сладолед по желание.

Приятен апетит! 

 

« назад