Безглутенови пудинги "Мечета"
Продукти:
60 грама оризово брашно Ecosem
15 грама брашно от киноа
5 грама бакпулвер без глутен
1/4 чаена лъжичка цейлонска канела
30 грама краве масло
20 грама стевия за десерти и сладкиши
3 яйца
за заливане:
20 грама краве масло
20 грама стевия за десерти и сладкиши
Приготвяне:
Сложете всички продукти в блендер и блендирайте до получаването на хомогенна смес.
Сместа става по - рядка от обикновената смес за мъфини и кексове.
Разрпределете сместа за безглутеновите пудинги в подходящи форми.
Аз използвах силиконови форми мечета.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.
След това ги извадете от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстинат напълно.
Пригответе заливката като разтопите кравето масло в малка касерола и добавите стевия за десерти и сладкиши.
С готовата течна смес залейте безглутеновите пудинги.
Съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!
« назад