0 Ливански сладки с брашно от ориз и елда | ecosem.bg

Ливански сладки

Ливански сладки с брашно от ориз и елдаЛивански сладки с брашно от ориз и елда

Продукти:

100 грама брашно от елда Ecosem

130 грама оризово брашно Ecosem

150 милилитра прясно мляко

100 грама фурми Medjool

3 грама бакпулвер

Приготвяне:

Пресейте двата вида брашна с бакпулвера в дълбока купа.

След това добавете прясното мляко и замесете меко тесто.

Почистете фурмите от костилките и ги смелете в блендер, заедно с малко топла вода (около 30 милилитра).

Вземете част от сместа за сладките - с големината на орех, сплескайте я с длани и в средата поставете малко от смлените фурми. 

След това завийте на топче и го оформете добре.

Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна.

Печете за около 10-12 минути.

След това ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно върху метална решетка.

Съхранявайте в плътно затварящ се съд или буркан. 

Приятен апетит!

« назад