Лимецова торта с три вида крем
Продукти:
3 яйца
100 грама захар от фурми Passiflora
170 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец Ecosem
140 грама краве масло
10 грама бакпулвер
50 милилитра гореща вода
50 милилитра топло прясно мляко
за шипковият крем:
1 бурканче мармалад от шипки Krina
1 пакетче желатин
за млечният крем:
400 милилитра прясно мляко
100 грама меласа Passiflora
2 супени лъжици пълнозърнесто брашно от ориз Ecosem
80 грама краве масло
за шоколадовият крем:
450 грама маскарпоне
200 грама течен шоколад с лешници Vikinuts
Приготвяне:
Започнете с приготвянето на шипковият крем, защото е необходимо да стегне.
Разтворете желатина според указанията.
След това го добавете към шипковият мармалад и разбъркайте добре.
Сложете го в малка касерола или съд с по - малък диаметър от 18 сантиметра, защото блатовете за тортата ще са с диаметър 18 сантиметра.
Преди да го сложите в съдът е добре да сложите стреч фолио, за да ви е по - лесно изкарването от формата.
След това пригответе блатовете.
Разбийте яйцата на пяна със захарта от фурми.
Добавете брашното от лимец и бакпулвера. Разбъркайте.
Накрая прибавете маслото (нарязано на малки кубчета), прясното мляко и горещата вода. Разбийте добре до получаване на хомогенна смес.
Намажете две тавички с диаметър 18 сантиметра с краве масло.
Разпределете сместа в двете тавички.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 - 35 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби.
Докато блатовете се пекат пригответе другите два крема.
Загрейти прясното мляко в малка касерола.
Прибавете меласата и разбъркайте добре.
Отделете малка част от млякото в купичка и добавете оризовото брашно. Разбъркайте добре и изсипете при млякото на котлона. Бъркайте докато се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте.
Пригответе и шоколадовият крем.
Разбийте маскарпонето с течният шоколад.
Напълнете сместа в сладкарски пош.
Готовите блатове извадете от фурната и поставете върху метални решетки, за да изстинат равномерно.
След това сложежете един блат в чиния.
След като сложите първият блат в чиния, поставете ринг за торта, а около него два листа ацетатно фолио - едно върху друго, по височина.
Шприцовайте шоколадов крем, а върху него млечен крем (изстинал). Поставете втори блат, шприцовайте малко шоколадов крем. В средата поставете формата от шипков мармалад, а около нея сложете млечен крем.
За завършек шприцовайте шоколадови топки.
Сложете тортата в хладилник за една нощ.
Приятен апетит!
« назад