0 Безглутенови рула "Охлювчета" | ecosem.bg

Безглутенови рула "Охлювчета"

Безглутенови рула "Охлювчета" рецепта с оризово брашно ЕкосемБезглутенови рула "Охлювчета" рецепта с оризово брашно Екосем

Продукти:

за рулото:

4 яйца

4 супени лъжици захар от фурми

4 супени лъжици оризово брашно Ecosem

за пълнеж: 

домашно сладко от горски плодове

за декорация:

50 грама шоколадови калети

 

Приготвяне:

Разбийте яйцата на пяна заедно със захарта от фурми.

Добавете брашното от ориз лъжица по лъжица. 

След това разпределете сместа в голяма тава, покрита с хартия за печене. 

Тавата, която използвах аз беше с размери 30/40 сантиметра. 

Печете на средно ниво във фурна, която сте загряли на 180 градуса. 

Времето за печене е около 10-12 минути. 

След като блата се изпече го извадете от фурната и поставете върху мокра хавлиена кърпа. Навийте го на руло по дължина. Развийте го и отстранете хартията. 

Намажете обилно с домашно сладко от горски плодове или друго сладко по избор. 

Навийте отново на руло, но не до края. След това навийте и от другата страна, така че да се получи охлювче - едно по - голямо руло и едно по - малко, само че съединени. 

Стегнете добре с ръце и поставете в хладилник, за да стегне още.

Разтопете шоколадовите калети или шоколад за готвене на водна баня.

Напълнете разтопеният шоколад в сладкарски пош. Изрежете малък отвор накрая и оформете рогца, очички, устички - върху хартия за печене. 

Поставете хартията в хладилник, за да стегнат фигурките.

Извадете рулото от хладилника и го нарежете на малки парченца, така че да се образуват охлювчета. Шприцовайте шарки по по - голямата част. 

На по - малката част поставете очички или рогца, както и устички. 

Подредете в поднос и съхранявайте в хладилник. 

Приятен апетит!

« назад