0 Кекс без глутен с бели черници | ecosem.bg

Кекс без глутен с бели черници

Кекс без глутен с бели чернициКекс без глутен с бели чернициКекс без глутен с бели черници

Продукти:

 

250 грама оризово брашно Ecosem

50 грама кокосово брашно

50 грама кокосова захар

230 милилитра прясно мляко

160 грама зелена ябълка, настъргана*

10 грама натурално какао 22-24% масленост

50 грама сушени бели черници

2 яйца

5 грама бакпулвер

 

*Две малки ябълки без кората.

 

за декорация:

100 грама белгийски шоколад, рубин

1 супена лъжица зехтин

смлян шам фъстък

сушени бели черници

 

Приготвяне:

 

Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Напръскайте две форми с диаметър 12 сантиметра със спрей мазнина или намажете с мазнина, ако нямате спрей. 

Можете да използвате и една нормална форма за кекс, вместо две по - малки. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност. 

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 

След като се изпече, извадете формите от фурната и ги обърнете върху метална решетка, за да изстинат. 

Разтопете рубиненият шоколад на водна баня и добавете зехтина. Разбъркайте.

Залейте изстиналите кексове или кекс, в зависимост от това как сте разпределили сместа.

Поръсете със смлян шам фъстък и сушени бели черници.

Приятен апетит!

 

« назад