0 Знаете ли как да съхранявате брашното правилно? | ecosem.bg

Съвети за съхраняване на брашното

Съвети за съхраняване на брашното

Знаете ли как да съхранявате брашното правилно?

Неотвореният пакет брашно може спокойно да сложите в дъното на шкафа и да го забравите за година-две, качествата му няма да са помръднали.

Веднъж отворено обаче, брашното се запазва между шест месеца и година, но ако е съхранявано грешно, може да промени мириса и структурата си.
 

Правилното съхраняване на брашното увеличава неговата годност и качества. Ето защо спазването на няколко правила са от голямо значение:


• След отваряне на фабричната опаковка, съхранявайте брашното в плътно затворен стъклен/пластмасов съд, за да предотвратите завъждането на гъгрици или мушици.

• Не поставяйте пакета с брашно в близост до подправки, за да не поеме тяхната миризма.

• Съхранявайте на хладно и проветриво място, тъй като пшениченият зародиш в него може да покълне във влажна и топла среда.

Брашното много бързо абсорбира миризми, когато се намира близо до вещества и продукти. Затова то трябва да се отстранява от източници на силна миризма (кафе, подправки, чай, домакински химикали и др.), за предпочитане на отделен рафт или шкаф, а най-лесно е в херметически затворен контейнер.

Ако изсипете съдържанието на пакета брашно в контейнер, не пропускайте да запишете на достъпно място (стикер на гърба например) следната информация - фирма-производител, тип брашно, партиден номер и дата на годност. Така в случай на проблем с партидата, може да отреагирате светкавично и да се вземат мерки.

Натуралните и био брашна на Екосем са смлени бавно на каменна мелница, за да запазим в максимална степен всички полезни витамини, ензими, минерали, фитохимикали и фибри. Не добавяме никакви избелители, консерванти и изкуствени добавки, поради което нащите брашна имат срок на годност от една година, а макаронените изделия - две години.

 

« назад